Waarom elektronische motorafstemming nuttig is

chiptuning

Chiptuning van Chip Performance  Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare programmeerbare schrijf-geheugenchip in een auto’s of zelfs andere voertuigen elektronische besturingseenheid, zoals een multimediasysteem (MOS) om superieure prestaties te bereiken, ongeacht wat het is dat u bent. Het basisconcept van dit proces is om de prestaties van het digitale apparaat te upgraden door de configuratie van zijn verschillende componenten te wijzigen, zoals de microprocessor, uitgangssignaalinterface, ingangssignaalinterface en de toegangscontrole-logica. Met de komst van chip bijwerken en programmering hebben een groot aantal individuen de hobby opgenomen van het maken en aanpassen van auto-audio- en visuele systemen. Deze activiteit is doorgegaan om een erg populair te worden in veel huishoudens over de hele wereld. Helaas zijn er sommigen die het hebben geprobeerd, alleen om erachter te komen dat het niet voor hen was, maar als dit het geval bij je is, is het goede nieuws dat er chip tuning-kits beschikbaar zijn voor aankoop.

De basisfunctie van chiptuning is om delen naar een digitaal apparaat te wijzigen, toe te voegen of te verwijderen op basis van de specificaties van de stuurprogramma’s. Als de bestuurder bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een mildere of in zijn auto in zijn auto, zou hij de ontstekingstiming willen veranderen. Evenzo, als de bestuurder de hoeveelheid paardenkracht wenst te vergroten die zijn auto uitdrukt, kan hij ervoor kiezen om de inname-luchtinlaattiming te veranderen. Dit is waar de lucht en zijn softwaretools in het spel komen. Ze zijn essentieel omdat ze de eigenaar van de auto laten kiezen uit een reeks verschillende programma’s voor de verschillende aspecten van zijn ontstekingstiming en andere motorcomponenten.

De beste manier om te beschrijven wat er precies gebeurt wanneer een persoon het ontstekingstijd van een auto verandert, is om eraan te denken als een type tuning. Het is misschien niet het meest populaire of veelgeprezen tijdverdrijf, maar het is een van de belangrijkste. Volgens deskundigen op dit gebied willen veel mensen niets van hun auto’s veranderen, behalve de banden, maar als de bandenspanning de oorzaak is van een slechte prestaties, misschien is het tijd om een upgrade te maken. Evenzo, als de eigenaar zijn auto’s vermogen wil verhogen, kan het wijzigen van het uitlaatsysteem het antwoord zijn.

Chip Tuning is ook heel populair bij eigenaren van sportwagens die hopen hun kracht drastisch te vergroten.

Met een beetje geld en enige tijd kan iedereen hun auto wijzigen. Een goed voorbeeld injecteert turbo-motoren met extra turbochargers. Turbochargers zijn injectorsystemen die rechtstreeks een motoren met brandstof injectie opladen. Als uw huidige auto’s Motor onvoldoende luchtstroom heeft om de motor goed te voeden, kunt u uw bestaande luchtfilter vervangen door een turbo, anders wordt versterkt met onderdelen van injectiemotoren, zoals een turbolader.

Er zijn twee basistypen chiptuning, die bekend staan als mechanisch en digitaal. Mechanisch wordt een mechanische besturingseenheid of MCS gebruikt om het uitlaatspruitstuk, de timing en andere mechanische elementen van de motor fysiek te veranderen. Het digitale type chip-afstemmen verandert de elektronische besturingseenheden die mapporten door deze via een computer te manipuleren. De kaart van de elektronische besturingseenheid van de Porsche Carrozzler EbersspaEcher is bijvoorbeeld vrijwel helemaal opnieuw verbouwd, met hogere prestatieblokken, een lagere compressiedeuntje en andere upgrades. Het resultaat is een motor die meer kracht produceert dan de fabriek Carrozzler ooit deed.

Het maakt niet uit wat voor soort elektronische motorstemming waarin je geïnteresseerd bent, je zou in staat moeten zijn om veel informatie op internet te vinden. Er zijn zelfs websites volledig toegewijd om u te leren hoe u chipafstemming kunt doen, en er zijn boeken die volledige hoofdstukken over het onderwerp bevatten. U kunt een boek kopen met alles wat u moet weten, en de meeste hobbywinkels verkopen elektronische motorkets waarmee u het werk zelf kunt doen. Als je niet zeker weet dat je het zelf wilt doen, zijn er tal van professionals die het werk professioneel kunnen doen voor een kleine vergoeding. Wat uw reden ook is voor het willen upgraden van uw auto, elektronische motorafstemming kan uw rijcomfort en prestaties verbeteren en uw nieuwe auto nog aangenamer maken.

Klik hier voor meer informatie