Tips voor succesvolle oudergesprekken met uw kinderen

oudergesprekken

Tips voor succesvolle oudergesprekken met uw kinderen

Of je nu een nieuwe leraar bent of een ervaren veteraan, er zijn enkele belangrijke elementen die je in gedachten moet houden tijdens je oudergesprekken. Zorg ervoor dat u zich van tevoren voorbereidt. U zult uw bericht en uw reactie willen voorbereiden, en u zult ook uw defensieve houding willen verlagen, zodat u niemand de schuld geeft. Bovendien is het altijd goed om een andere mening te krijgen van een vertrouwde collega. Oefen met het hardop zeggen van moeilijke dingen om een beter idee te krijgen hoe ze kunnen overkomen.

Houd je toon positief door negatieve taal te vermijden Hetsen & Visschers oudergesprekken. Gebruik in plaats daarvan complimententaal om het gesprek te beginnen en door te gaan naar mogelijke volgende stappen. Dit zal helpen de toon voor het gesprek te zetten en te voorkomen dat uw kind het persoonlijk opvat. Richt u liever op hun rol in de schoolgemeenschap. Zorg ervoor dat je ze voldoende kansen geeft om hun mening op een constructieve manier te uiten. U kunt het complimentenbroodje ook gebruiken om uw kind aan te moedigen deel te nemen aan schoolactiviteiten. Het is een geweldige manier om hen te helpen onafhankelijker te worden.

Overweeg om elkaar meer dan één keer per dag te bellen. Als je de andere ouder op het werk niet kunt bereiken, probeer hem of haar dan vaker, of in ieder geval vaker, te bellen. Vaak hebben kinderen meer contact met nieuwe sites en apps dan hun ouders. Door deze gesprekken te voeren, kunt u veelvoorkomende zorgen over beveiliging, privacy en veiligheid wegnemen. Dan kunt u allebei profiteren van een meer open dialoog over online activiteiten. Het eindresultaat is een positievere ervaring voor zowel u als uw kind.

Voor meer informatie klik je hier: Hetsen & Visschers