Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Veel Britse auto's hebben koelingsproblemen, maar een radiatorombouw is een makkelijke oplossing. Met het juiste gereedschap en de juiste zorg kan de ombouw worden uitgevoerd zonder nieuwe gaten te boren. De eerste stap is om de bestaande radiator te meten om de vierkante meters van equivalente directe straling te achterhalen. Zorg ervoor dat u tijdens de installatie de rubberen beugel aan de onderkant van de radiator controleert en kijk of deze het gebouw zal verwarmen als er warm water doorheen stroomt. Je kunt ook de dwarsstroomkappen op de radiator controleren als deze aanwezig zijn Radiatorombouw op maat ombouw radiator.

radiator conversie

De bovenste dwarsbalk van een moderne radiator is gemaakt van plastic, dus je moet afstandhouders installeren om hem te laten zakken. Als de dwarsbalk van uw voertuig van aluminium is, kunt u deze ook omhoog brengen met behulp van rubberen pluggen. Om lekkage te voorkomen, kunt u tussen de beugels en de rubberen plug grote verzilverde ringen gebruiken. U moet verschillende schroeven aan de bovenkant van de dwarsbalk toevoegen om de radiator op zijn plaats te houden.

Om de radiator te installeren, verwijdert u eerst de bovenste slang. Het moet schoon en droog zijn en misschien wilt u het opnieuw schilderen. Zorg ervoor dat u korte bouten gebruikt om beschadiging van de dwarsbalk te voorkomen. De radiator moet zo laag worden gemonteerd als de steunen toelaten. Vervolgens moet u de crossover-buis installeren. U moet de oude crossover-buis en bovenste elleboogslang vervangen door een nieuwe.

Klik op de link: Radiatorombouw op maat