Draagvleugelboot – hoe te zeilen met veel minder lift

Wat is precies een draagvleugelboot? Een draagvleugelboot is elk drijvend oppervlak, of folie, dat voornamelijk in water werkt. Ze lijken qua uiterlijk en functie op aerofoils die gewoonlijk door vliegtuigen worden gebruikt. Draagvleugelboten worden net zo gemakkelijk draagvleugelboten genoemd. Ze kunnen worden gebruikt voor speedboten, rubberboten, catamarans, speedboten, roeiers, speedboten, trimpers, veulens, boomtoppen, spinners, sloepen, skiboten en nog veel meer.

De unieke aantrekkingskracht van draagvleugelboten is hun uitstekende vermogen om goed te presteren in alle watercondities en alle soorten surfomstandigheden. Dit komt door hun unieke ontwerp, waardoor ze zeer efficiënt zijn in het omgaan met de zeer veeleisende fysische en chemische omstandigheden tijdens het surfen. Ze werken goed in kielzog, woelig water, steile hellingen, stormachtig weer, kalm water en ruwe zee. Ze zorgen voor een gemakkelijke lancering in de optimale windrichting terwijl ze kunnen rijden met snelheden tot 50 km / u.

Draagvleugelboten zijn uniek omdat ze zijn voorzien van twee vlakke platen waarop de berijder kan worden geplaatst. Deze platte platen, die meestal zijn gemaakt van koolstofpolymeren, creëren golven wanneer de berijder in de richting van de plaat beweegt. Deze speciaal ontworpen golven duwen tegen het verijdelde oppervlak en creëren een lichte terugslag tegen de surfplank. Dit helpt om de nodige push-back tegen de golven te produceren om tegen de heersende wind in de golven te laten reizen. Dit helpt de foiling surfboard met minder weerstand om een constante snelheid te behouden, zelfs wanneer hij wordt geconfronteerd met harde wind.

Het unieke ontwerp van de draagvleugelboot helpt hen om hun snelheid te behouden, zelfs bij tegenwind. De draagvleugelboot werkt als een deflector om de snelheid van de boot op peil te houden, zelfs als de wind er tegenaan waait. De draagvleugel werkt als een zeil achterop de surfplank en helpt de surfplank de juiste positie in de wind te behouden. Er is geen andere surfplank die in de buurt komt van wat de draagvleugel-surfplanken kunnen.

De draagvleugelboot helpt ook om een goede hoek voor de boot te behouden wanneer deze in woelige omstandigheden vaart. De draagvleugelboot fungeert als een duiker en tilt de romp van de boot op zodat deze door de harde wind veel minder snel langs de surfplank wordt gesleept. Met de draagvleugelboot wordt de hoek van de foliebogen constant gehouden en is er ook een constante lift op de boeg. Hierdoor kan het schip onder woelige omstandigheden soepel varen tegen de heersende winden.

Forlanini wordt ook veel gebruikt bij race-evenementen over de hele wereld. Het wordt gebruikt als folie onder de racebaan en stelt de raceauto in staat om een snelheidsvoordeel te behalen. Veel draagvleugelboten hebben elk jaar de populaire races gewonnen, zoals de Miami International Regatta. Deze zijn snel, gestroomlijnd en uiterst wendbaar, waardoor ze zeer populair zijn bij veel verschillende soorten individuen en bedrijven.