De rol van een makelaar bij het kopen van een huis

De rol van een makelaar bij het kopen van een huis

De rol van makelaars is divers. Velen van hen werken in onafhankelijke particuliere makelaarskantoren, die in grootte kunnen variëren van een enkel kantoor tot een landelijke onderneming met meerdere kantoren en gespecialiseerde afdelingen. De meeste makelaars hebben accounts bij de grootste vastgoedportalen, zoals Rightmove en Zoopla. Sommigen zijn ook zelfstandige, met een combinatie van betaalde en onbetaalde werkervaring. U kunt een geschikte baan in uw stad vinden door online te zoeken Makelaar Sander makelaar Breda.

Makelaar

Makelaars zijn wettelijk verplicht om redelijke stappen te ondernemen om het geld van de koper te verifiëren voordat ze de sleutels van een woning vrijgeven. Ze moeten er ook voor zorgen dat de koper de nodige financiële steun heeft om het onroerend goed te betalen. Deze informatie kan omvatten of de koper van plan is het onroerend goed te verkopen met een hypotheek of het in contanten koopt. In het laatste geval zal de makelaar meestal een principeakkoord vragen aan de hypotheekverstrekker, waarmee verder wordt aangetoond dat de koper de woning kan betalen.

Een makelaar helpt kopers bij het onderhandelen met verkopers en zorgt ervoor dat de verkoop wordt afgerond. Ze werken samen met kopers om de beste deal voor hun behoeften te vinden en zorgen voor het best mogelijke resultaat voor zowel de koper als de verkoper. De agent zal ook informatie verstrekken over de verkopers, zoals hun financiële situatie, evenals de positie die zij in de markt innemen. Een makelaar moet een grondige kennis hebben van de markt in zijn gebied en bereid zijn deze informatie met u te delen.

Meer informatie op: Makelaar Sander